Geng Saya!

Pages

5 November 2011

The Big Bang Theory Season 5 (2011) HDTV AVI & MKV Mediafire [Episod 01-08]


 
Download

MEDIAFIRE AVI/MKV(180MB)

Episod 1- http://adf.ly/2rIRC
Episod 2- http://adf.ly/2rIRq
Episod 3- http://adf.ly/3AEGn
Episod 4- http://adf.ly/3AEHR
Episod 5- http://adf.ly/3CFhX
Episod 6- http://adf.ly/3K6eQ
Episod 7- http://adf.ly/3RoT4
Episod 8- http://adf.ly/3Ym66

Subtitle
http://www.addic7ed.com/show/126

4 November 2011

Tips Menghilangkan Kesan Jerawat
Korang semua mesti pernah ada jerawat kan? Selalunya jerawat akan meninggalkan kesan parut dan bukan mudah nak hilangkan parut jerawat tu. Produk-produk kat kedai pun belum tentu betul-betul dapat hilangkan parut jerawat tu.

Ni ada cara nak menghilangkan bekas jerawat yang nak share ngan korang ni. Korang try la, InsyaAllah parut akan berkurangan dan hilang. Ada banyak tips ni korang boleh la try satu-satu dan tengok yang mana sesuai dan berkesan untuk korang.


1.  Campurkan madu dan bedak sejuk kemudian sapu di parut jerawat anda.

2. Ambil sepotong ubi kayu dan kupas kulitnya. Buangkan kulitnya. Kemudian bersihkan dan parutkan ubi kayu tersebut.Selepas itu perah untuk dapatkan airnya. Sapu air tersebut pada bekas jerawat anda.

3. Campurkan madu lebah dengan kulit kayu manis yang telah di asah. Sapu di muka yang berparut pada waktu malam. Cuci dengan air suam  pada esoknya. Amalkan 3 kali seminggu.

4. Ambil 10 helai daun sireh dan tumbuk daun tersebut. Kemudian sapu pada tempat berparut. Cuci setelah ianya kering.

5. Kisarkan timun dan tapis airnya. Hampas timun tersebut sapukan di muka anda. Selepas setengah jam, cuci dengan air suam.

6. Perah buah lemon untuk mendapatkan jusnya. Lumurkan jus lemon tersebut ke muka 2 kali sehari dan minum jus lemon 1 kali sehari.

7. Gunakan daun lidah buaya. Ambil jelnya sahaja dan lumurkan pada kawasan berparut. Bilas dengan air suam setelah kering. Jelnya juga boleh di buat jus dan minum1kali sehari.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...